Mine små glutenfrie Tortillia Kartoffepizza
I sommeren 2019 inden jeg selv fik konstatere Cøliaki og det blev slut med at spise Hvede og Gluten – så blev disse super lækre stor (Hvede) Tortilla flittigt serveret til mine venner – som BARE elsker dem. Nu har jeg fundet en løsning, så jeg stadigvæk selv kan nyde dem. Det er nemlig muligt, at købe nogle små majsmel baseret Tortilla som også kan nemt kan bruges.
Disse super lækre og sprøde kartoffelpizzaer kan serveres som hovedret med noget lækker salat, en lille forret eller som små lækre Tapas snitter.
Tro mig du bliver helt afhængig – bare vent ?
Ingredienser
- Tortilla pandekager – de hvide eller fuldkorn, med eller uden Gluten
(Netto her ofte de små glutenfrie som vist på billedet til venstre) - Mascarpone (Galbani laver en god en som kan købes i REMA – der er til ca. 3 store)
4-6 kartofler med skræl (pr. en stor Tortillia) ca. 3 til den lille - Groft høvlet Parmesan (Parmigian Reggiano, Grand Padono ost eller lignende)
- 1 stor kvist frisk Rosmarin pr. Tortillia – grovhakket
- Flagesalt og friskkværnet peber
- Olivenolie
Fremgangsmåde
Læg Tortillaen på en bageplade med bagepapir. Smør ca. 3-4 mm tyndt lag Mascarpose godt rundt på hele pandekagen. Skær kartoflerne i tynde skiver med et mandolinjern og fordel dem i et tyndt lag over det hele – en god ide er at starte i yderkanten og kører ind mod midten som en spiral.
Så stænkes den med lidt Olivenolie – halvdelen af den friske rosmarin, salt og Peber (husk – godt med salt da kartoffel jo er forholdsvis fersk i smagen … men prøv dig frem) ?
Den bages i en varm 180/ 200 grader varmluft i ca. 15/20 min – alt efter hvordan din ovn nu bager – men de skal være gyldne og dejlig sprøde.
Tips til opskriften
Tag den ud af ovnen – drys straks med den groft revne parmesan (jeg høvler mit med en kartoffelskræller – og smuldre det lidt med fingrende når jeg drysser på) resten af den friske rosmarin – skær den så op i de størrelser du ønsker at servere den i og VUPTI – verdens bedste og yderst lækker pizza ?
Disse super lækre og sprøde kartoffelpizzaer kan serveres som hovedret med noget lækker salat, en lille forret eller som små lækre Tapas snitter.
Tro mig du bliver helt afhængig – bare vent ?