I tidernes morgen da spidskål tog indpas i Danske supermarked – og begyndte at overhalede det traditionelle Hvidkål – forsøgte jeg mig med en hurtig og super simpel salat bestående af fint skåret spidskål, lidt æble eller Nektarin samt en håndfuld solsikkekerne overhældt med min olie, citron, honning dressing – Mette Dressing 

Men som tiden er gået er den blevet udvidet lidt – så her kommer en rigtig god opskrift på en nem og meget populær salat som selv de fleste børn elsker – kan jo undlade forårs løg , hvis det bliver for stærkt.

Rigtig god fornøjelse!

Ingredienser

  • ½ frisk fint snittet alm. spidskål (1 helt – hvis et lille kål)
    (Du kan sagtens lave det med den røde version)
  • 2-3 æbler- alt efter størrelse- skæres i fine små tern
    (Du kan sagtens bruge nektarin eller pære)
  • 1 bundt fint snittet forårs løg – gerne med godt af det grønne med
  • 1 pose grønne Sojabønner – køb på frost og tø op
  • 1 – 1½ dl solsikkekerner
  • en omgang Mette dressing

Fremgangsmåde

Tø Sojabønnerne / Edamamebønner op i en skål – hæld evt. lidt kogende vand hen over hvis de ikke er tøet helt op.

Skyld spidskålet og skær det i tynde skiver og hak fint.

Skyld æblerne og skær dem i mindre fine tern. 

Blad alle nu spidskål, bønner, æble, solsikkekerner (og andet du ønsker i) godt sammen med og held dressingen over lidt før du server salaten, så spidskålen for lov til at blive lidt marineret.. Til dem der har lidt udfordringer med maven – er det altid godt ikke at spise helt rå kål – så det hjælper dressingen godt på ?  

Tips til opskriften

Jeg må jo erkende, at jeg bare elsker Kylling. Kylling på alle mulige forskellige måder – men her fik vi ovnstegt kylling  – stegt over dåse. Som du kan se havde jeg ikke lige nogle øl – hvilket smager super – men en coladåse kan også bruges.

Gør din kyllingen ren og giv dem lidt olie og smør den godt med det krydderi du nu har lyst til den dag – åben dåsen og hæld en slat ud af dåsen inden du placer din kylling over dåsen som vist på billedet og giv den ca. 1t og 15 min på 180 grader varmluft – alt efter hvor store din kylling.

Mine kartofler er her mellemstore nye kartofler skåret i 1/4 og krydret med frisk hakket timian og mit hjemmelavet hyldeblomstsalt (opskriften kommer til dig når hyldeblomsterne er klar – midt i juni)

De får ca. 40 min ve varmluft 180 grader… men tjek dem – de skal være brune og gerne lidt sprøde i kanten.