Glutenfri pizza med Serranoskinke & rucola
Jeg er lige vent hjem fra endnu en vidunderlig forlænget weekend hos mine venner som har et fantastisk sommerhus på Marielyst.
Når man sådan er i sommerland og nyder dagen i solen og den dejlige natur, er det skønt at lave aftensmad der er nemt, hurtigt og smager vidunderlige sammen med lidt let salat, lidt oliven og et kold glas Chardonnay.
Ingredienser
- 1 pakke glutenfri pizzadej (jeg køber den i REMA -du kan jo altid selv lave dejen eller bruge en almindelig pizzabund hvis du ikke har glutenallergi )
- 1 pose revet ost- (har er brugt den billige Pizzatopping, men køber ofte Mozzarella eller den lækre gule Chaddarost – JA som jeg også køber i REMA.)
- ½ glas Pizzasauce (jeg køber den fra REMA – den er billig og så er der ikke Hvedemel i ?
- 6 lækre skiver italiensk lufttørret skinke (her på billedet har jeg brugt en lækker klump Serranoskinke som vi havde liggende i fryseren, men du kan købe de billige pakker i Rema – enten Serrano eller parmaskinke smager godt)
- Groft høvlet Parmesan (Parmigian Reggiano, Grand Padono ost eller andet du synes smager godt
- 1 glas grøn pesto
- lidt tørret eller friskhakket Oregano
- ½ pose Rucolasalat
Fremgangsmåde
Tænd din ovn på 200/220 grader varmluft
Pak pizzadejen ud og lade den ligge lidt på bagepladen inden du puttet fyld på. Den er jo rullet ind i bagepapir – sås det bruger jeg bare – men du kan også lægge det på et frisk stykke ?
Smør et tomat pizzasaucen ud på dejen – jeg bruger ca. et ½ glas – men prøv dig frem hvad du bedst kan lide.
Fordel osten og drys med lidt Oregano og sæt din pizza i ovnen til osten er godt smeltet – ca.15 min
Når pizzaen er færdig tager du den ud og skærer i ca. 6 stykker
Så lægger du lidt grovhakket Rucola salat på – en skive af skinken – eller mere hvis du gerne vil have det ?
Drysser den grov revet parmesan og lidt pesto over hvert stykke
Tips til opskriften
Denne pizza er klart en af vores favoritter til dejlig nem aftensmad eller frokost, men skøn som tapas evt. sammen med mine kartoffel tortillas.
Du kan jo altid lave den endnu mere let ved at lave den på en af de små glutenfrie tortillas i stedet for pizzadejen – prøv dig frem – rigtig god fornøjelse!