Banan muffins med Chokolade (flere variationer) – 16 stk.

Da jeg stort set hele livet har skulle passe lidt på mine kilo – har jeg i mange år undladt, at bage for mange kager, men ind imellem har man jo lyst til lidt lækkert og så er det ganske rart, at man kan bage nogle glutenfrie kager som man med sindsro også kan servere for sine gæster. Jeg har faktisk aldrig været særlig glad for kager der indeholder banan – men må erkende, at disse dejlige muffins er blevet et stor hit her i huset – I sær hos alle de dejlige unger som ofte kommer på besøg.

 

Ingredienser

200 g majsmel

100 g majsstivelse (Maizena – jeg køber REMA´s den er billigst)

200 g sukker (du kan sagtens bruge rørsukker)

200 g blødt smør

4 bananer (ikke alt for modne – så bliver dine kager meget SØDE)

1 dl – 1½ hakket mørk chokolade (jeg bruger altid de små overtræks knapper)

2 tsk. vaniljesukker

2. tsk. bagepulver

1 tsk. Xanthan Gum
(Xanthan Gum anvendes til glutenfrie opskrifter, for at forbedre krummestruktur og gøre bagværk mere fast, så det ikke smuldre

Fremgangsmåde

Pisk det bløde smør rigtig godt med sukker.

Tilsæt æggende og pisk rigtig godt.

Bland alle de tørre ingredienser sammen og rør lidt i af gangen i den våde masse – så det bliver en dejlig luftig masse.

Mos bananerne og tilsæt dem dejen (har du andre bær så er det nu de skal i).

Hak chokoladen og hæld i – jeg gemmer ofte lidt til at putte på toppen af kagerne inde jeg sætter dem i ovnen.

Fordel dejen i 16 muffins forme (jeg er kommer frem til at de bedste er de billigste papir fra REMA).

Bag ved 180 grader varmluft i 15-20 min.
De må godt være lidt gyldne – vent dog med at åbne ovnen og stikke en nål i til efter 15 min.

Tips til opskriften

På det sidste har jeg prøvet at eksperimentere lidt – da jeg næsten altid har lidt rabarber liggende i fryserne – måtte de da også lige prøves – og det spiller – skift evt. 2 af bananerne ud med et par dl snittet rabarber – eller en håndfuld friske blåbær . Det bliver møms.