Når jeg spiser yoghurt eller min kolde morgen chiagrød kan jeg godt lige at det knaser lidt – så derfor er jeg kommet frem til en glutenfri morgen Müsli som er nem og hurtig at tilberede.
Du får her opskriften på en stor portion, da det nemt kan holde sig i en krukke eller glas med låg – så du ikke hele tid skal lave nyt – men spiser du det ikke så tit – så lav en ½ portion.
Ingredienser
200 g Havregryn (Jeg bruger selvfølgelig Glutenfrie – men du brug med fordel Grov valsede alm. havregryn)
200 g Boghvedekerner
50 g Solsikkekerner
50 g Græskarkerner
1 stor håndfuld grovhakkede mandler (hvis du er på LOW FODMAP diæten – så tænker jeg 30 g er okay)
2 store spsk. brun farin
4 spsk. Ahornsirup
Fremgangsmåde
- TÆND din ovn på varmluft 150 grader
- Bland alle ingredienserne godt sammen og fordel massen ud på 2 bageplader (med bagepapir)
- Sæt pladerne i ovnen og bage det ca. 20-30 min. – rør lidt rundt i det ca. hvert 10 min … og hold øje med det – det skal jo gerne blive lidt gyldent og sprødt- men ikke brændt ?
- Lad det afkøle og hæld det på en tæt lukkede beholder eller glas – så har noget lækker knasende guf -tænker godt det kan holde sig en måneds tid.
Tips til opskriften
Hvis du ikke ønsker denne lidt sødme – så kan du jo undlade farin og Ahornsirup – og kan du tåle honning – så kan du sagtens bruge det i stedet for.
Tænker du selv kan eksperimentere lidt – med rosiner / tørrede tranebær – kokosmel er også en mulighed. Faktisk kan du jo vælge at putte hvad som helst i – jeg har for nydelig også haft hampefrø i ?